Ana içeriğe atla

Fedakarlık ve Vatanseverlik: Ömer Halisdemir’in Mirası

15 Temmuz'un Kahramanı: Ömer Halisdemir

20 Şubat 1974 doğumlu Ömer Halisdemir, 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminde şehit olan kahraman astsubaydır. Darbeci Semih Terzi'yi etkisiz hale getirerek Özel Kuvvetler Karargahı'nı ele geçirmek isteyen darbecilere karşı koymuştur. Bu makalede, Ömer Halisdemir’in hayatını, 15 Temmuz Darbe Girişimi’ndeki rolünü ve toplumsal anlamdaki etkisini inceleyeceğiz. Ömer Halisdemir'i saygı ve rahmetle anıyoruz.


Ömer Halisdemir Kimdir?

20 Şubat 1974 tarihinde Niğde'nin Ulukışla ilçesinde doğan Ömer Halisdemir, 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminde canını siper ederek vatanına ve milletine bağlılığını gösteren kahraman bir astsubaydır. Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda koruma astsubayı olarak görev yaparken, darbeci Semih Terzi'yi etkisiz hale getirerek Özel Kuvvetler Karargahı'nın ele geçirilmesini engellemiş ve 15 Temmuz'un kahramanlarından biri olarak tarihe geçmiştir.

Ailesi ve Çocukluğu

Ömer Halisdemir, babası Mehmet ve annesi Emine Halisdemir'in üç çocuğundan en büyüğüdür. İlkokulu Ulukışla'da, ortaokulu ve liseyi Niğde'de tamamladı. 1992 yılında Niğde Öğretmen Lisesi'nden mezun oldu.

Eğitim Hayatı

Liseyi bitirdikten sonra 1994 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katıldı. 1995 yılında Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu'ndan astsubay olarak mezun oldu.

 Askerlik Hayatı

1995 yılında Jandarma Genel Komutanlığı'nda göreve başladı. 1999 yılında Özel Kuvvetler Komutanlığı'na geçti. Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda çeşitli görevlerde bulundu. 2016 yılında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda koruma astsubayı olarak görev yapıyordu.


Özel Hayatı

Ömer Halisdemir, 2002 yılında Fatma Zehra Halisdemir ile evlendi. İki çocuğu vardı. Kızı Elif Su ve oğlu Ömer Faruk.

15 Temmuz Kahramanlığı


15 Temmuz 2016 tarihinde hain darbe girişimi gerçekleşti. Darbeciler, Özel Kuvvetler Karargahı'nı ele geçirmeye çalıştılar. Ömer Halisdemir, darbeci Semih Terzi'yi etkisiz hale getirerek Özel Kuvvetler Karargahı'nın ele geçirilmesini engelledi. Bu kahramanca davranışı ile darbe girişiminin başarısız olmasında önemli rol oynadı. Ne yazık ki bu kahramanca mücadele sırasında şehit oldu.

Mirası

Ömer Halisdemir, 15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren ve demokrasiye sahip çıkan kahraman bir asker olarak tarihe geçti. Onun cesareti ve fedakarlığı, Türk milletinin hafızasında sonsuza kadar yaşayacaktır.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

2023- 2024 GÜNCEL TARİH DERSİ SLAYTLARI ve TYT KURS SLAYTLARI

SAYFANIN ALTINDAKİ ÖRNEK SLAYTLARIMIZI İNCELEMEDEN KARAR VERMEYİN. BU SENE DEĞİŞEN 9, 10 VE ÖZELLİKLE 11. SINIF DERS KİTABINA GÖRE SLAYTLARIMIZI GÜNCELLEDİK % 100 YENİ DERS KİTAPLARI İLE UYUMLU YENİ MÜFREDATA UYGUN HARİTA+ GÖRSEL  + TEST + ÖZET AKILLI TAHTA İLE % 100 UYUMLU HER ÜNİTE SLAYTI 100 SAYFANIN ÜZERİNDE OKUL İÇİN DERS SLAYTLARI (39 SLAYT ve  PDF)   TYT KURS SLAYTLARI (23 SLAYT ve PDF ) NOT: TYT KURS SLAYTLARI 2 FARKLI ŞEKİLDE HAZIRLANDI.  1. DOSYA ESKİ MÜFREDETA GÖRE KRONOLOJİK OLARAK HAZIRLANDI.  2. DOSYA GÜNCEL MÜFREDATA UYGUN OLARAK HAZIRLANDI.   NASIL SATIN ALABİLİRİM? Tarih9, tarih10, tarih11, T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Türk Kültür ve Medeniyet Tarihi, Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi + TYT Kurs Slaytı SLAYT /PDF =  4 00 TL  WhatsApp / Telegram:  0505 659 58 85 ÖRNEK SLAYTLARIMIZI İNCELEMEDEN KARAR VERMEYİN TARİH 9 ÖRNEK SUNU İNCELEMEK İÇİN TIKLA TARİH 10 ÖRNEK SUNU İNCELEMEK İÇİN TIKLA TYT KURS ÖRNEK SUNU İNCELEK İÇİN TIKLA TARİH 11 ÖR

11. SINIF TARİH 4. ÜNİTE | DEVRİMLER ÇAĞINDA DEĞİŞEN DEVLET-TOPLUM İLİŞKİLERİ | GÜNCEL TARİH DERSİ PDF İNDİR

  2022-2023 Eğitim Öğretim yılı hepimiz için hayırlı olsun. Bilgi Sarmal Tarih Zümresi olarak hazırladığımız ders notlarımızı sizlerle paylaşıyorum.  Tamamen mevcut müfredat kazanımlarına uygun, harita ve görsellerin bol kullanıldığı hem öğretmenin hem de öğrencinin işini kolaylaştırmayı amaçlayan bu notlar umarım amaca hizmet eder. Notların devamını sene içinde hazırladıkça paylaşmaya gayret edeceğiz. Aşağıdaki linkten Bilgi Sarmal Yayınları tarafından hazırlanan güncel 11. sınıf tarih dersi 4. Ünitesi olan DEVRİMLER ÇAĞINDA DEĞİŞEN DEVLET-TOPLUM İLİŞKİLERİ ünitesinin pdf ders notunu indirebilirsiniz.  Not: Bu pdf ders notları yayınevinin izni ile paylaşılmıştır. Ticari amaçla kullanmak ve içerikte değişiklik yaparak başka projelerde kullanmak yasaktır. İyi çalışmalar. DEVRİMLER ÇAĞINDA DEĞİŞEN DEVLET-TOPLUM İLİŞKİLERİ pdf indirmek için tıkla

DEĞİŞEN DÜNYA DENGELERİ KARŞISINDA OSMANLI SİYASETİ (1595-1774) SLAYT

Bu sayfada sizler için hazırladığımız  tarih konu anlatım slaytlarına  yer verdik.Slaytlar yeni müfredata uygun olarak hazırlanmıştır.    DEĞİŞEN DÜNYA DENGELERİ